2011. december 15., csütörtök

Sült tyúkcomb burgonyával, almamártással.

Már idejét sem tudom, mikor készítettem gyümölcsmártást. Mivel alma mindig van itthon, így abból készítettem.

Hozzávalók:
(2 személyre)

6 db alma
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
citromlé

2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

Az almákat meghámoztam, magházukat eltávolítottam, kockára vágtam és kevés vízben - éppen csak ellepje - a fűszerekkel feltettem főni. Amikor megfőtt, burgonyanyomóval összenyomkodtam, majd a 2 evőkanálnyi  étkezési keményítőt kevéske vízben feloldva, az almát besűrítettem.

10 megjegyzés:

Tea írta...

Na ez sem a bolti bojler (én csak így hívom) csirke, az úgy látszik a színén meg a bőrén. Milyen jó is az, jó csucsogós a bőrikéje. Én is szeretem hozzá az almás dolgokat meg a kolompért.))

Roza írta...

Tea, tudod mi a jó, ugye!:)

Hobbychef írta...

Kellemes házasítás.

Gabriella írta...

Nem ettem még almamártást, biztos finom!
Kellemes karácsonyi hangulat van Nálad > tetszik a fenti kép! :)

Éva írta...

Nagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám ! Almát eddig csak kompótnak készítettem, de biztosan nagyon finom így elkészítve is !

Roza írta...

Hobbychef, kellemes és finom:)

Gabriella, meg kell próbálni:)
Köszönöm, hangolódom a karácsonyra:)

Éva, szerintem finom:)

trollanyu írta...

Nagyon jókat főzöl, irígylem a tyúkodat:) Nálunk az almaszószt nem szeretik, de nekem jöhetne egy nagy adag:)

María írta...

Nagyon finom lehetett :)

Rózsa írta...

Kicsit lemaradtam az ebédről, pedig kedvemre való volt:)

Roza írta...

Trollanyu, a magad kedvére is készíthetnél néha:)

Maria, bizony, fini volt:)

Rózsa, majd legközelebb küldök fénypostával:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...