Már idejét sem tudom, mikor készítettem gyümölcsmártást. Mivel alma mindig van itthon, így abból készítettem.
Hozzávalók:
(2 személyre)
6 db alma
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
citromlé
só
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
Az almákat meghámoztam, magházukat eltávolítottam, kockára vágtam és kevés vízben - éppen csak ellepje - a fűszerekkel feltettem főni. Amikor megfőtt, burgonyanyomóval összenyomkodtam, majd a 2 evőkanálnyi étkezési keményítőt kevéske vízben feloldva, az almát besűrítettem.
10 megjegyzés:
Na ez sem a bolti bojler (én csak így hívom) csirke, az úgy látszik a színén meg a bőrén. Milyen jó is az, jó csucsogós a bőrikéje. Én is szeretem hozzá az almás dolgokat meg a kolompért.))
Tea, tudod mi a jó, ugye!:)
Kellemes házasítás.
Nem ettem még almamártást, biztos finom!
Kellemes karácsonyi hangulat van Nálad > tetszik a fenti kép! :)
Nagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám ! Almát eddig csak kompótnak készítettem, de biztosan nagyon finom így elkészítve is !
Hobbychef, kellemes és finom:)
Gabriella, meg kell próbálni:)
Köszönöm, hangolódom a karácsonyra:)
Éva, szerintem finom:)
Nagyon jókat főzöl, irígylem a tyúkodat:) Nálunk az almaszószt nem szeretik, de nekem jöhetne egy nagy adag:)
Nagyon finom lehetett :)
Kicsit lemaradtam az ebédről, pedig kedvemre való volt:)
Trollanyu, a magad kedvére is készíthetnél néha:)
Maria, bizony, fini volt:)
Rózsa, majd legközelebb küldök fénypostával:)
Megjegyzés küldése