2012. január 19., csütörtök

Káposztás bableves

Ez az étel a mi vidékünkön nem volt ismert. De többször olvastam róla, egyszer a tv-ben is láttam, nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így elkészítettem. Nem bántam meg:)

Hozzávalók:

25 dkg füstölt hús
25 dkg füstölt kolbász
25 dkg savanyú káposzta
1 dob. (25 dkg) konzerv fehérbab
babérlevél
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
pirospaprika


Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágtam, kissé megsóztam és fedő alatt pároltam. Rátettem egy kevés pirospaprikát, a kockákra vágott füstölt húst, a karikára vágott kolbászt, az összevágott fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd a kimosott savanyú káposztát. Felöntöttem kellő mennyiségű vízzel, tettem bele babérlevelet, sóztam és addig főztem, amíg a hús megpuhult. Ekkor beleöntöttem a konzervbabot és puhára főztem. A lisztből és a tejfölből habarást készítettem, behabartam vele a levest és egyet forraltam.

(Ha száraz babból készítjük, azt célszerű előző este beáztatni.)



1 adag szénhidráttartalma: 26,6 gramm

14 megjegyzés:

Rózsa írta...

Ezt az ételt én sem ismerem, jól hangzik, talán kipróbálom.

Roza írta...

Én nem bántam meg:)

Éva írta...

Valahol már én is olvastam és tetszett mint ahogy a tiéd is nagyon guszta! Számomra is ismeretlen így együtt a káposzta és bab , de finom lehet!

Vicuska írta...

Mifelénk édessel is, savanyúval is főzik, mindkettőt nagyon szeretem, ilyenkor télen nagyon jó kis laktató leves :)

Roza írta...

Éva, így elsőre nagyon ízlett:)

Vicuska, legközelebb kipróbálom édessel:)

Vicuska írta...

Roza, ha édes káposztával próbálod főzni, akkor egy kis házi paradicsomlével kell savanyítani (egy üvegnyivel), nagyon finom!

trollanyu írta...

Ez a szabolcsi módra készült bableves? Olyat egyszer ettem és nagyon finom volt. Nagyon guszta, jó sok tejföllel:)

Gabriella írta...

Pár hete készített Anyukám ilyen levest először, nagyon ízlett az egész családnak. Jól néz ki nálad is! :)

Kata írta...

Ó ez nagyon finom!!!:) én is nagyon szeretem!

wanna írta...

Igazán jól hangzik, tényleg egy kitűnő téli leves.

mellissina2 írta...

Ez a leves csak finom lehet!!!Pirítóssal nekem!!!!

Hobbychef írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hobbychef írta...

Már én is hallottam róla, de még soha nem ettem. A hozzávalókat már megvettem. Majd sort kerítek rá.
Nézz be hozzám.

Roza írta...

Vicuska, köszönöm a kiegészítést!:)

Trollanyu, én most csak mérsékelten telfölöztem:))

Gabriella, kicsit féltem tőle, mert ugye, ismeretlen étel...:)

Kata, ebben megegyezhetünk:)

Wanna, ez kétségtelen:)

Mellissina, ahogy akarod!:) Rajtam ne múljon!:)

Hobbychef, kiváncsian várom a véleményedet!:) És kíváncsian nézek be Hozzád!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...