Ez az étel a mi vidékünkön nem volt ismert. De többször olvastam róla, egyszer a tv-ben is láttam, nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így elkészítettem. Nem bántam meg:)
Hozzávalók:
25 dkg füstölt hús
25 dkg füstölt kolbász
25 dkg savanyú káposzta
1 dob. (25 dkg) konzerv fehérbab
babérlevél
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
pirospaprika
só
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, kissé megsóztam és fedő alatt pároltam. Rátettem egy kevés pirospaprikát, a kockákra vágott füstölt húst, a karikára vágott kolbászt, az összevágott fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd a kimosott savanyú káposztát. Felöntöttem kellő mennyiségű vízzel, tettem bele babérlevelet, sóztam és addig főztem, amíg a hús megpuhult. Ekkor beleöntöttem a konzervbabot és puhára főztem. A lisztből és a tejfölből habarást készítettem, behabartam vele a levest és egyet forraltam.
(Ha száraz babból készítjük, azt célszerű előző este beáztatni.)
1 adag szénhidráttartalma: 26,6 gramm
14 megjegyzés:
Ezt az ételt én sem ismerem, jól hangzik, talán kipróbálom.
Én nem bántam meg:)
Valahol már én is olvastam és tetszett mint ahogy a tiéd is nagyon guszta! Számomra is ismeretlen így együtt a káposzta és bab , de finom lehet!
Mifelénk édessel is, savanyúval is főzik, mindkettőt nagyon szeretem, ilyenkor télen nagyon jó kis laktató leves :)
Éva, így elsőre nagyon ízlett:)
Vicuska, legközelebb kipróbálom édessel:)
Roza, ha édes káposztával próbálod főzni, akkor egy kis házi paradicsomlével kell savanyítani (egy üvegnyivel), nagyon finom!
Ez a szabolcsi módra készült bableves? Olyat egyszer ettem és nagyon finom volt. Nagyon guszta, jó sok tejföllel:)
Pár hete készített Anyukám ilyen levest először, nagyon ízlett az egész családnak. Jól néz ki nálad is! :)
Ó ez nagyon finom!!!:) én is nagyon szeretem!
Igazán jól hangzik, tényleg egy kitűnő téli leves.
Ez a leves csak finom lehet!!!Pirítóssal nekem!!!!
Már én is hallottam róla, de még soha nem ettem. A hozzávalókat már megvettem. Majd sort kerítek rá.
Nézz be hozzám.
Vicuska, köszönöm a kiegészítést!:)
Trollanyu, én most csak mérsékelten telfölöztem:))
Gabriella, kicsit féltem tőle, mert ugye, ismeretlen étel...:)
Kata, ebben megegyezhetünk:)
Wanna, ez kétségtelen:)
Mellissina, ahogy akarod!:) Rajtam ne múljon!:)
Hobbychef, kiváncsian várom a véleményedet!:) És kíváncsian nézek be Hozzád!:)
Megjegyzés küldése