2012. január 31., kedd

Tojásos leves

Hozzávalók:
(2 személyre)

2-3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
1-2 gerezd fokhagyma
babérlevél
köménymag

őrölt paprika
2 egész tojás
petrezselyemzöld

Elkészítése:

A felforrósított olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet. A tűzről lehúzzuk,  beledobjuk a zúzott fokhagymát, egy késhegynyi őrölt paprikát, egy babérlevelet, majd felöntjük 1 liter vízzel.Sózzuk, majd a forrástól számított 10-15 perc főzést követően a 2 tojást egy tányérban összehabarjuk, majd a forrásban lévő levesbe öntjük és fakanállal elkeverjük. Pár percig főzzük, míg a tojás megfő.
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórjuk meg.
1 adag leves szénhidráttartalma: 7,5 gramm

5 megjegyzés:

Vicuska írta...

Holnap tojást levest készülök főzni. Igaz, egészben szeretem benne, de ez is egy jó megoldás, bármilyen leves sűrítésére ideális. Pláne ilyen szénhidrát tartalommal :)

Kati írta...

Hogy tev milyen jó kis kajákat találsz ki:)

María írta...

Én imádom, Apa szereti a fiúk meg ki nem állhatják!! Ezek a mai fiatalok nem tudják mi a jó!!

Seafalcon írta...

Az édesanyám pont így csinálta, no ezentúl mi is! Örülök a receptnek!!!
Vittem!

Roza írta...

Vicuska tudod, a diabeteszem miatt fontos, hogy mennyi szénhidrátot fogasztok...

Kati, már a nagyanyám is így készítette, max. "vastagabb" rántással:)

Maria, akkor csináljad, ha a fiúk nincsenek otthon:)

Seafalcon, örülök, hogy örömet okoztam a recepttel!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...