Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
4 dkg liszt
2 dl 12 %-os tejföl
2 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
zellerzöld
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és oliva olajban elősütjük. Az
elősütött szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zellerzölddel. Ráöntjük a hússzeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük.
Párolt zöldséggel, vagy pirított burgonyával tálalhatjuk.
1 adag tejfösö-fokhagymás csirkemell ch tartalma: 9,0 gramm
1 adag (20 dkg) párolt vegyes zöldség ch tartalma: 17 gramm
1 adag összes ch tartalma: 26 gramm
13 megjegyzés:
Nagyon szép az a sok színes zöldség a hús mellett! Persze, az is jól néz ki... hmmm.... szép!
Nagyon finom lehet ez a husi így elkészítve! Még így nem csináltam hogy még zellert is tettél bele biztos jó ízt ad az egésznek!
Bizony fincsi lehet:)
Nagyon finom és fenséges a köret, imádom, micsoda színekben pompázik a tányér tartalma!
Ez fantasztikusan néz ki! A husi is és mellette a zöldségköret is! :)
Isteni lehet, és még egészséges is!!
Isteni:) Nagyon szépet főztél, jó ránézni:)Na meg enni is:) A kelbimbót imádom.
A színek étvágygerjesztők, a recept jól hangzik.
Finom ebéd!
Mindőtöknek köszönöm a hozzászólást, az elismerést, a dícséretet!:)
Na, már tudom mi lesz a szombati ebéd! :-) Pulykamellel is jó lesz ugye, nekem az van itthon?
Roza!Ez nagyon fincsi lehet!A zellerzöldet én annyira szeretem.A paradicsom levesbe is mindig teszek.:)
Teller-Cake, pulykából is pont olyan finom lesz!:)
Nelli, fini volt nagyon!:)
Megjegyzés küldése