2012. február 26., vasárnap

A tegnapi ebédünk

kínai "daruerolt" zacskós leves, és gombás-tejszínes fusili volt.
1 adag (zacskó) leves szénhidráttartalma: 37 gramm
1/3 adag gombás-tejszínes tészta szénhidráttartalma: 79 gramm


Gombás-tejszínes fusili


Hozzávalók: 
(2 személyre) 

30 dkg fusili 
30 dkg gomba 
10 dkg sárgarépa 
1 fej vöröshagyma 
fél cs. petrezselyemzöld 
bors 
só 
3-4 evőkanál olaj 
1 doboz (2 dl) főzőtejszín 
1 kis pohár tejföl 
1 teáskanál ételízesítő 
2 evőkanál étolaj 
3 dkg vaj 

Tálalásnál: 

fél cs. petrezselyemzöld 

Elkészítése: 

A zsíradékon kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam az apró kockára vágott vöröshagymát. Ekkor hozzáadtam az apró kockára vágott gombát, karikára vágott sárgarépát ismét sóztam, borsoztam és addig pirítottam erős lángon, amíg a levét is elfőtte. Ekkor megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel. Az olaj-vaj keverékét felmelegítettem, beleöntöttem a tejfölt, simára kevertem, beleöntöttem a főzőtejszínt, hozzáadtam az ételízesítőt, pici őrölt borsot, ráöntöm a gombára, majd összeforraltam. 

Közben forró, sós vízben kifőztem a tésztát, majd onnan a gombás mártásba szedtem ki. 
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórtam meg.

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jól néz ki ez a fusili! És nagyon szeretem a gombát, pont ma főztem gombapörköltet, de legközelebb ezt is kipróbálom!

Roza írta...

Teller-Cake, próbáljad ki. Nagyon fini. Mégsem sima gombapörkölt... Ámbár az se kutya:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...