2013. július 21., vasárnap

Meggylekváros muffin tepsiben sütve, tejkaramellás pudinggal töltve

A mai ebédünk karajcsontból húsleves, sok zöldséggel, grízgaluskával, rántott szelet, rántott tök, petrezselymes burgonya, rizs, burgonyapüré, tartármártás, kovászos uborka.
Desszertnek készült meggylekváros muffin tepsiben sütve, tejkaramellás pudinggal töltve.
Hozzávalók: 

Száraz hozzávalók: 

25 dkg liszt 
1 kávéskanál sütőpor 
1/2 kávéskanál szódabikarbóna 
1 cs. vaníliás cukor 
10 dkg kristálycukor 

Nedves hozzávalók: 

2 evőkanál meggylekvár 
1 db tojás 
0, 8 dl étolaj 
2 kis doboz kefir 


Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. 
Egy 20 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk és  szép egyenletesen eloszlatjuk a masszát. 
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a tepsiben és a teteje szép világos-barna lesz. 

Amikor kihűlt, lapjában kettévágjuk és megtöltjük tejkaramellás pudinggal, amit a zacskón írt előírás szerint készítünk, de csak 3 dl tejjel.
Tetejét porcukorral megszórjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...