A mai ebédünk karajcsontból húsleves, sok zöldséggel, grízgaluskával, rántott szelet, rántott tök, petrezselymes burgonya, rizs, burgonyapüré, tartármártás, kovászos uborka.
Desszertnek készült meggylekváros muffin tepsiben sütve, tejkaramellás pudinggal töltve.
Hozzávalók:
Száraz hozzávalók:
25 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
Nedves hozzávalók:
2 evőkanál meggylekvár
1 db tojás
0, 8 dl étolaj
2 kis doboz kefir
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk és szép egyenletesen eloszlatjuk a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a tepsiben és a teteje szép világos-barna lesz.
Amikor kihűlt, lapjában kettévágjuk és megtöltjük tejkaramellás pudinggal, amit a zacskón írt előírás szerint készítünk, de csak 3 dl tejjel.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése