2013. július 8., hétfő

Salátának uborka télire, a fagyasztóba, kovászos uborka kígyóuborkából

A múltkori kérdezősködésem eredményeként a fagyasztóba is teszek el salátának való uborkát.
Szögletes dobozokban fagyasztom le, utána kiveszem a dobozokból, mert így, helykihasználás szempontjából jobban elfér, kevesebb helyet foglal el.

A kovászolásra váró kígyóuborkás üveg.
Afelől nincs kétségem, hogy megkovászolódik, a kérdés csak az, hogy az állaga milyen lesz. Ámbár még nagyon jól visszaemlékezem, hogy amikor a 70-es években Harkányban nyaraltunk, ott a piacon ilyen vastagságú kovászos uborkát lehetett csak kapni. (Hosszát megfeleztem:) A vékonyakat savanyúságnak tették inkább el. És a még vastagabbakból készítették a salátát. Még édesanyám is így csinálta. Nálunk én vezettem be, hogy vékony uborkákból legyen a kovászos uborka is, a saláta is, mert nem szeretem, amikor már a magok megjelennek az uborkában. Nah, a kígyóuborkánál ettől nem kell félni:)

4 megjegyzés:

Éva írta...

Régebben én is mindíg nagy uborkából készítettem a kovászost, csak már most szoktam rá az inkább kicsikre. A múltkoriban láttam az egyik blogon ami nagyon jó lehet, hogy kovászos uborkát eltenni télire hallottál már erről?

Roza írta...

Igen, hallottam, de nem szoktam eltenni, csak savanyút. Nem tudom, a kovászos meddig állhat el...

MJ írta...

Imádom a kovászost. Most is van, s lesz is míg uborka lesz. Savanyítva is az úgynevezett vizes uborkát tesszük el, annak hasonlatos az íze. :)

Roza írta...

Én is így vagyok:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...