Szögletes dobozokban fagyasztom le, utána kiveszem a dobozokból, mert így, helykihasználás szempontjából jobban elfér, kevesebb helyet foglal el.
A kovászolásra váró kígyóuborkás üveg.
Afelől nincs kétségem, hogy megkovászolódik, a kérdés csak az, hogy az állaga milyen lesz. Ámbár még nagyon jól visszaemlékezem, hogy amikor a 70-es években Harkányban nyaraltunk, ott a piacon ilyen vastagságú kovászos uborkát lehetett csak kapni. (Hosszát megfeleztem:) A vékonyakat savanyúságnak tették inkább el. És a még vastagabbakból készítették a salátát. Még édesanyám is így csinálta. Nálunk én vezettem be, hogy vékony uborkákból legyen a kovászos uborka is, a saláta is, mert nem szeretem, amikor már a magok megjelennek az uborkában. Nah, a kígyóuborkánál ettől nem kell félni:)
4 megjegyzés:
Régebben én is mindíg nagy uborkából készítettem a kovászost, csak már most szoktam rá az inkább kicsikre. A múltkoriban láttam az egyik blogon ami nagyon jó lehet, hogy kovászos uborkát eltenni télire hallottál már erről?
Igen, hallottam, de nem szoktam eltenni, csak savanyút. Nem tudom, a kovászos meddig állhat el...
Imádom a kovászost. Most is van, s lesz is míg uborka lesz. Savanyítva is az úgynevezett vizes uborkát tesszük el, annak hasonlatos az íze. :)
Én is így vagyok:)
Megjegyzés küldése