2018. március 15., csütörtök

Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve

A recept innen származik!

Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve


Hozzávalók:
A tésztához:

5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg finomliszt
6 dkg őrölt mák
fél cs. sütőpor

A töltelékhez:

kb. 40 dkg meggybefőtt
4 dkg étkezési keményítő
0,5 dl befőttlé
rum vagy rumaroma

A mascarponés krémhez:

50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:

A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihűlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefőttet (ne használjunk sok befőttlevet fel). A keményítőt simára keverjük 0,5 dl befőttlével, majd besűrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihűl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk.

A kihűlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihűlt meggyszószt, a másik mascarponés lapot ráborítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...