Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojás
4 banán
30 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A banánt pépesre turmixoljuk, vagy csak villával összenyomkodjuk és a margarinos keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral a vaníliás cukorral, majd a nedves anyagok keverékét hozzáöntve jó alaposan kikeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy zsírozzuk-lisztezzük) a masszát belesimítjuk, és 220 fokon 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tetejét porcukorral szórjuk meg és tetszés szerinti formára vágva tálaljuk.
Jó intenzív banán illata lesz, egy pohár hideg tej, vagy forró tea mellé ideális vasárnap délutáni csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése