Úgy döntöttem, ha már szóba hoztam, megosztom veletek ennek az egyszerű (de nagyszerű:) levesnek a receptjét.
Hozzávalók:
pár kocka füstölt szalonna
(ennek híján a bőrkéje)
kis fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 tv. paprika
1 kisebb sárgarépa
2 kisebb krumpli
babérlevél
petrezselyemzöld
őrölt paprika
só
25 dkg liszt
1 tojás
Elkészítése:
Ha szalonnánk van kiolvasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt üvegesre pároljuk. (Ha szalonnabőrkénk van, akkor pici olajon pároljuk a hagymát, a bőrkét pedig beledobjuk, amikor felengedjük vízzel.) Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöltjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk.
Ez idő alatt a lisztből és a tojásból jó kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült. Még rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Tálalásnál tejfölt (és az elmaradhatatlan ecetet:) kínálok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése