A vasárnapi levesben főtt két szép vastag pulykanyak. Ma készítek hozzá paradicsommártást, az lesz ebédre.
Hozzávalók:
(2 személyre)
1 kis doboz paradicsompüré
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál étolaj
kb. 6 dl hideg víz
kis darabka zeller
mokkáskanálnyi vöröshagymakrém
petrezselyemzöld
oreganó
bazsalikom
ízlés szerint cukor
só
Elkészítése:
A paradicsompürét a vízzel felhígítom. A megforrósított olajba beleszórom a lisztet és kevergetve zsemleszínűnél kicsit sötétebbre pirítom. (Jobban kiadja a paradicsom színét.) A paradicsomot a rántásra öntöm. Ha szükséges, kevés vizet lehet még hozzá önteni. Belereszelem a zellert, hozzáadom a vöröshagymakrémet, sózom, cukrozom. Egyet forralok rajta, frissen vágott petrezselyemzöldet, bazsalikomot és oreganot adok hozzá. Ha mindhárom van, mindegyikből keveset, hogy ne nyomják el azért a paradicsom ízét. Ha valamelyik nincs, akkor sincs baj, attól még nagyon finom és ízletes paradicsommártásunk lehet.
Aki szereti, főtt krumplit kínálhat mellé.
4 megjegyzés:
Látom Te is teszel bele zellert!:-)Nagyon finom lesz szerintem tőle.
Igen, Nelli, nagyon finom lesz tőle:))
Nagyon szereti nálunk az egész család. Próbáltam már zellerrel és egyéb fűszerekkel - bazsalikom, oregánó - meg azok nélkül is, hagyományosan. Mindenképp finom!!
Mi is szeretjük levesnek is, mártásnak is:)
Megjegyzés küldése