Naponta feltett - és általában felelet nélkül hagyott - kérdés: mit főzzek? Csodák csodája, ma a párom azonnal kivágta, hogy rántsunk ki hekket. Én hálából rávágtam, hogy burgonya salátával! Tudom ugyanis, hogy a párom nagyon szereti. Én nem ezt a burgonyasalátát szeretem igazán, hanem a tejfölöset, de ez is finom:)
Hozzávalók:
(2 személyre)
fél kg hekk
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
Elkészítése:
Célszerű a fagyott haltörzseket előző este áttenni a sima hűtőbe, majd reggel annyi tejben áztatni, amennyi ellepi. A megtisztított haltörzseket (rajtuk volt az összes pikkely) papírtörlővel alaposan megszikkasztottam, a szokásos módon bepaníroztam, közepesen forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöttem, majd enyhén megsóztam. (Azért nem előre sózom be az ilyen halat, mert sok víz jön ki belőle és a panír nem marad meg rajta rendesen.)
Burgonyasaláta:
Hozzávalók:
(2 személyre)
80 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 mokkáskanál só
ízlés szerint bors
2 evőkanál cukor
2 evőkanál 10 %-os ecet
Elkészítése:
Előre elkészítem a salátalevet. 6 dl vízbe teszem bele a sót, a borsot, a cukrot és az ecetet. A hajában megfőtt burgonyákat - miután kihűltek - megtisztítom. A vöröshagymát szintén megtisztítom és vékony szeletekre vágom, majd enyhén besózom. Ezután fogom a megfelelő edényt, belekarikázok burgonyát, rakok rá hagymát, megint burgonyát, megint hagymát, míg el nem fogy. Ráöntöm a salátalevet és tálalásig a hűtőben hagyom.
Megjegyzés:
Ugyan így készíthetünk tejfölös burgonyasalátát, csak akkor 1-2 órával korábban készítsük el a salátát, hogy a burgonya magába szívhassa a finom ecetes-cukros ízt. Majd leöntjük róla a salátalevet és elkeverjük 2 dl tejföllel, úgy hűtjük tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése