Már nagyon régen (szerintem több éve) nem volt rántott sertésláb az "étlapon". Igaz, nem egy könnyű étel, viszont nagyon finom. Mert sült krumplival, tartár mártással az igazi:)
Hozzávalók:
(2 személyre)
4 fél sertésláb (köröm:)
kis fej vöröshagyma
10-15 szem egész fekete bors
1-2 babérlevél
só
Elkészítése:
A megtisztított sertéslábakat a hagymával, borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben feltesszük főni. Fedő alatt, lassú tűzön legalább 2 órát főzzük. (Aki kedveli a kuktát, abban is főzheti, akkor hamarabb megfő.) Amikor kellően puha, kicsit hűtjük, kicsontozzuk. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd hagyományosan bepanírozzuk és szép pirosra sütjük.
Sült krumplival és tartármártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése