Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 evőkanál étolaj
2-3 teáskanál őrölt pirospaprika,
1 db paradicsom,
1 db tv paprika,
őrölt fekete bors
só
Elkészítése:
A sertéslapockát megmosom, 2x2 cm-es kockára vágom. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom. Egy nagyobb lábosban felhevítem az olajat, ráteszem a kockázott vöröshagymát, picit megsózom és fedő alatt dinsztelem. A paradicsomot és a tv paprikát vékony csíkokra szeletelem, és a hagymához adom. Megszórom pirospaprikával, és rögtön ráteszem a húst.
Nagy lángon pirítom kicsit, míg önmagától levet nem enged, majd sózom, borsozom és lefedve 1-1,5 óráig főzöm kis lángon, épp csak rotyogjon.
Rövid, sűrű szaftjának kell lennie, vizet nem is öntök hozzá, a hús enged magából annyit, amennyi kell. De ha úgy találnánk, hogy nem elég a szaft, természetesen kevés vizet önthetünk alá.
Van, aki csípősen szereti, akkor tegyünk bele 1 erős paprikát, és tálalásnál is kínáljunk chilit mellé.
Tálalhatom burgonyafélékkel, vagy galuskával, és savanyúsággal, vagy salátával. Főzelékekre is kitűnő feltét. Ha lehetőségünk van rá, főzzünk egyszerre dupla adagot, adagokra osztva remekül fagyasztható!
Egy adag sertéspörkölt szénhidráttartalma 0,7 gramm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése