Frankfurti leves hozzávalói:
(4 személyre)
40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna
pici őrölt paprika
só
bors
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél mokkáskanál őrölt paprikával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.
1 adag szénhidráttartalma: 11 gramm
1 darab palacsinta szénhidráttartalma (töltelék nélkül): 21,09 gramm.
2 megjegyzés:
Ma is és tegnap is nagyon finomakat főztél :)!! Tegnap is jártam nálad, csak időm nem volt írni!
Ne is mondd, Maria. Én meg annyira kelletlen vagyok:( Még a recepteket se voltam képes leírni.
De annak örülök, hogy benéztél:)
Megjegyzés küldése