Jó finom volt minden:) Mondtam is a páromnak, hogy ettől is jól lehet lakni, nem csak a körömpörkölttől:)
Tejfeles-gombás sertésszelet:
Hozzávalók:
6-8 szelet lapocka
30 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 evőkanál étolaj
só
bors
1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra, a megtisztított gombát szeletekre vágom. Az olajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre párolom a vöröshagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, erős tűzön addig párolom, amíg levet nem ereszt. Ekkor beleteszem a hússzeleteket, melyeket előzőleg kissé kiklopfolva, megsózva, majd lisztbe mártva, egy kevés olajon szép pirosra kapattam. Öntök rá kevés vizet, hogy ellepje, és ekkor már lassú tűzön főzöm a hús puhulásáig. Ekkor a lisztből és tejfölből habarást készítek és kissé besűrítem vele a gombás húst.
Rizskörettel tálalom.
5 megjegyzés:
Hú ez a meggyes,nagyon jól néz ki,nem beszélve arról,hogy a meggyes piskóta az egyik kedvencem.kérek!!!!
Küldök fénypostával:)))
Mindkettő nagyon finom lehet.
Mi szeretjük:)
Ez kb. mekkora tepsihez elegendő?
Megjegyzés küldése