Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
8-10 dkg rizs
1,5 liter paradicsomlé
5-6 db tv paprika
1 tojás
só
bors
vöröshagyma
zellergumó, vagy zöld
bazsalikom
petrezselyemzöld
cukor
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A paradicsomlevet egy lábasban felteszem forrni a zellergumóval. Enyhén sózom, cukrozom. Közben a húst összekeverem a rizzsel, egy kis fej apróra vágott vöröshagymával, a tojással, sózom, borsozom, majd a kicsumázott paprikákat lazán megtöltöm ezzel a töltelékkel. Ha közben a paradicsomlé már forr, a paprikákat óvatosan beleteszem. Ha maradna töltelék, abból gombócot készítek és óvatosan a forrásban lévő paradicsomlébe eresztem. Ha újra felforr, lassú tűzön, fedő alatt főzöm, amíg a gombócok és a paprikákban lévő töltelék meg nem puhul. Megkóstolom, elég édes, elég sós-e. Beleteszem még az apróra vágott bazsalikomot, petrezselyemzöldet. Az étkezési keményítőt egy kevés vízben elkeverem, majd a paradicsomlevet ezzel sűrítem be. Ekkor már nem kell forrnia. Belekeverem a keményítőt - ettől rögtön besűrűsödik -, és elzárom alatta a lángot.
Főtt burgonyát kínálok hozzá.
3 megjegyzés:
Szívesen ebédeltem volna Nálad, egyik kedvencem a töltött paprika. A többiek nem szeretik (ki érti ezt?), ezért csak ritkán főzöm. Pedig de finom!!:)
Én is nagyon szeretem.
Maria, küldtem volna fénypostával, ha szólsz:))
Az én gyerekeim is inkább csak a paradicsomos húsgombócot szeretik.
Kati, finom is:)
Megjegyzés küldése