Hozzávalók:
(2 személyre)
35 dkg spagettitészta
25 dkg darált hús (vegyesen sertés-marha)
2 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál étolaj
bazsalikom levél
petrezselyemlevél
bors
só
Elkészítése:
Én bármilyen spagetti készítésekor először a ragut készítem el.
Az olajon megpároltam az apróra vágott vöröshagymát, amit picit megsóztam és fedő alatt pároltam puhára.
Ekkor hozzáadtam a darált húst, amit nagy lángon pirítottam, sóztam, borsoztam, majd kisebb lángon, többször megkevergetve pároltam készre.
Sós vízben kifőztem a spagettit, amit leszűrtem és az elkészített ragura öntöttem, majd jól elkevertem.
Megszórtam frissen vágott bazsalikom és petrezselyemlevéllel.
Tálalásnál ketchupot és tejfölt kínáltam. (Én inkább tejfölösen szeretem:)
6 megjegyzés:
Roza, finomat főztél:) A spagetti a gyereke kedvence nálunk, bármilyen szósszal nyerő:)
Csak egyszerű, szombati ebéd:) De szeretjük:)
Szerintem is finom lehetett!!
Nézz be hozzám légyszíves, játékra szeretnélek invitálni!!
Köszönöm, Maria, megyek:)
Tegnap ezt főztem, a bazsalikomot kihagytam, nem volt itthon, tejfeles káposztasalátával csúsztattuk, nagyon finom volt! Az oroszok ezt a kaját úgy hívják, hogy "makaroni po flotszki", örülök, hogy eszembe juttattad :) Ők csak hagymát, sót és borsot használnak hozzá. A főtt hús ledarálva megy hozzá, vagy így, ahogy a leírásodban szerepel.
Én meg azt hittem, feltaláltam a kályhacsövön a lyukat:)))
Megjegyzés küldése