Hozzávalók:
(2 személyre)
1 bögre (kb. 2,5 dl) "A" min. rizs
4-5 evőkanál étolaj
1 db narancs
kis fej vöröshagyma
só
petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az olajat egy edényben felforrósítom, beleöntöm a rizst és addig pirítom, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor rádobom az apróra vágott vöröshagymát, a cikkekre szedett és kis darabokra vágott narancsot, sózom, majd felöntöm 2 bögre forró vízzel. Lefedem, majd előmelegített, de takarékra vett sütőbe teszem.
15-20 percig magára hagyom, akkor megnézem, hogy a rizsszemek mennyire puhultak meg. Ha egy mód van rá, nem keverem meg. Ha úgy találom, még egy kis idő kellene, hogy a rizs elkészüljön, a gázt lezárom, a rizst tálalásig a sütőben hagyom.
Tálaláskor megszórom finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
Bármilyen rizsköretet így készítek. Bármit, amit szeretnék beletenni, pl. borsó, zöldségek, mazsola, stb., azt mindig akkor teszem bele, mielőtt ráöntöm a vizet. Ezek mennyiségével a víz mennyiségét nem emelem meg.
2 megjegyzés:
Érdekes ízvilágot adhatott a narancs a rizzsel, és nagyon jó lett a fotód.
Ne is mondd, Kati! Külön nem készítettem képet a rizsről, így kénytelen voltam levágni a képet...
Megjegyzés küldése