Fúj a szél, kellemes hűvös van. Kis is nyitogattam az ablakokat lent is, fönt is, hadd járja át a házat a friss levegő.
Ebédre - a tegnapról maradt gyümölcsleveshez - cigánypecsenyét fogok sütni. A hús nem zsíros, és kevés krumplival nem lépem túl a határt. Süteményt nem sütök, van mindenféle gyümölcs, és végszükségre van itthon gyümölcsjoghurt is. Ha elszabadulnának az "indulatok":)) Amúgy nem vagyok egy édességmániás, de tudjuk, ha valamit nem szabad....:))
A cigánypecsenyéhez a húst már bepácoltam, a hűtőben vár a sorsára.
A receptet, amit kis változtatással készítettem el, ITT találtam.
Hozzávalók:
(2 személyre)
2 nagyobb vagy 4 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet,
2 legalább másfél centi vastag szelet húsos szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
só,
őrölt bors,
őrölt pirospaprika,
liszt,
étolaj.
Elkészítése:
Ebédre - a tegnapról maradt gyümölcsleveshez - cigánypecsenyét fogok sütni. A hús nem zsíros, és kevés krumplival nem lépem túl a határt. Süteményt nem sütök, van mindenféle gyümölcs, és végszükségre van itthon gyümölcsjoghurt is. Ha elszabadulnának az "indulatok":)) Amúgy nem vagyok egy édességmániás, de tudjuk, ha valamit nem szabad....:))
A cigánypecsenyéhez a húst már bepácoltam, a hűtőben vár a sorsára.
A receptet, amit kis változtatással készítettem el, ITT találtam.
Hozzávalók:
(2 személyre)
2 nagyobb vagy 4 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet,
2 legalább másfél centi vastag szelet húsos szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
só,
őrölt bors,
őrölt pirospaprika,
liszt,
étolaj.
Elkészítése:
2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük.
A szalonnaszeleteket beirdaljuk és zsírjukat kiolvasztva szép kakastaréjt sütünk belőlük.Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben. A kiolvadt szalonnazsírhoz öntünk még kevés olajat, jól felforrósítjuk (de ne füstöljön) és a húsok mindkét oldalát 3-4 perc alatt hirtelen kisütjük. Félretesszük, melegen tartjuk.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a paprikás lisztben, és a hús után azt is finom ropogósra kisütjük.
Egy tálon szépen elrendezzük a húsokat, rátesszük a kakastaréjokat, majd megszórjuk a ropogósra sült hagymakarikákkal. Kicsit betesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük.
6 megjegyzés:
Roza, akkor szép napod lesz, kellemes hűvös és finom ebéd:) A cigánypecsenye nagyon jó. Az én családom nagyon édeszájú, magamat is beleértve, én állandóan sütök. Pedig milyen igazad van, a gyümölcs sokkal egészségesebb. Igaz azt is faljuk:)
Biztos vagyok benne, kedves Trollanyu, hogy abszolut egészségesen étkeztek:)
Még sosem ettem cigánypecsenyét, de nagyon jól hangzik.
Kati, javaslom, próbáljad ki:) Nem fogsz csalódni!
Ez nagyon guszta, szépen tálaltad és olyan rég nem készítettem. :) Jó, hogy eszembe juttattad! :)
Alíz köszönöm a dicséretet és hogy benéztél hozzám:)
Megjegyzés küldése