Ma már tésztát szerettem volna enni, de olyat, ami belefér a ch-szegény diétámba. Leves nélkül meg nem élet az élet, így készítettem savanyú tojáslevest:
Hozzávalók:
(2 személyre)
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 babérlevél
pár csepp ecet
2 egész tojás
petrezselyemzöld
chilipaprika
bors
só
Elkészítése:
Az 1 evőkanálnyi lisztből az olajjal világos barna rántást készítettem. A vöröshagymát apró kockákra vágtam, rádobtam a rántásra, majd picit megsózva üvegesre pároltam. Felöntöttem 1 liter tésztalével (lehet sima víz, esetleg zöldség alaplé is), borsoztam, sóztam, beletettem egy babérlevelet és pár csepp ecetet. Kellemesen savanykásra készítettem. Amikor a hagyma megpuhult, apróra vágott petrezselyemzöldet és egy pici, karikákra vágott chilipaprikát tettem bele, majd beleeresztettem 2 db elhabart tojást. Ezek után már csak pár percig főztem, amíg a tojás megfőtt.
1 adag szénhidráttartalma: 7,5 g
Olivabogyós tészta:
(2 személyre)
Hozzávalók:
25 dkg durum orsótészta
25 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg zöld olívabogyó
1 cs. petrezselyemzöld
2 piros chili paprika
bors
3-4 evőkanál étolaj
Worchester szósz
1/2 dob. 12 %-os tejföl
só
Elkészítése:
A vöröshagymát kisebb kockákra vágtam, majd a felforrósított étolajon, picit megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Ekkor beletettem a darált húst, borsoztam, még sóztam és nagy lángon megpirítottam a húst. Az olívabogyót karikákra vágtam, a húshoz adtam, majd 1 evőkanál Worchester szósszal ízesítettem. Belekarikáztam még egy piros chilit és megszórtam jócskán apróra vágott petrezselyemzölddel. Fedőt tettem rá és lassú tűzön addig pároltam, amíg a tészta kifőtt. A leszűrt tésztát az olívás alapra öntöttem. A tejföld kissé elhabartam, majd a tésztára öntöttem. A tűzről levettem, tálalásig melegen tartottam. tálaláskor egész olívabogyóval, frissen vágott petrezselyemzölddel és pár karika chili paprikával díszítettem.
Egy adag szénhidráttartalma: 45 g.
5 megjegyzés:
Nagyon finom mindkettő:) A tojásleves nekem csak savanyún jó, az olivás tésztát sajnos nem eszik a többiek, én viszont imádom:) Finomakat főztél:)
Nagyon finomat főztél , a tésztát szívesen megkóstoltam volna, az olivabogyóval még eddig nem sikerűlt megismerkednem!:-))
Trollanyu, olivás tésztát én is csak kettőnknek főzhetek...
Éva, kóstold meg. A nagy áruházakban egy 10 dkg-os zacskós nem drága. És nem fontos üvegeset venni:)
Én is nagy leveses vagyok, tényleg leves nélkül nem élet az élet:), a tojásost is szeretem.
Olíva és kapribogyó minden mennyiségben jöhet,nagyon finom fűszeres olívát fedeztem fel egy üzletben az utóbbi időben, csodás a salátákra!
Wanna, az elhiszem!:)
Megjegyzés küldése