Oldalmegjelenítések:

2011. november 1., kedd

Paradicsomos-gombás csirkemell-ragu pirított fokhagymával, galuskával

Mai ebédünk receptjét  Eszter,  Receptelő blogjában találtam. Egészen aprócska változtatásokkal készült.

Hozzávalók: 

50 dkg csirkemell felkockázva 
30-40 dkg csiperkegomba apróra darabova 
3 fej fokhagyma (nem tévedés, valóban ennyi kell) 
1 nagy konzerv (40 dkg) hámozott paradicsom 
1 kis konzerv sűrített paradicsom 
 
bors 
1 ek cukor 
1 tk kakukkfű (szárított) 
1 tk majoranna (szárított) 
15 dkg vaj vagy margarin 
2 ek olaj 
1 dl vörösbor 

Elkészítése: 

A fokhagymákat miután megtisztítottuk egy serpenyőben elkezdjük prirítani 10 dkg margarinon. Fedő alatt és kis lángon, kb 15 perc alatt aranyszínűre pirulnak, néha kevergessük meg. 
Közben a maradék margarinon és az olajon a felkockázott húst 2 részletben megpirítjuk, de csak addig, amíg egy kis színt nem kapnak (nem baj, ha nyers még a közepe) majd kiszedjük őket és ugyan abba a serpenyőbe tesszük a gombát. Miután átforgattuk egy kicsit a gombát is, visszatesszük rá a csirkemellet és felöntjük a borral. Miután kiforrta egy kicsit magát (főleg az alkohol) akkor hozzáöntjük az előzőleg botmixerrel pürésített darabolt paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, a cukrot és a többi fűszert is. Legalább 15 percig főzzük, vagy addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen. 
A legvégén hozzáadjuk a puha, illatos, arany színű, pirított fokhagymákat is. 
Tálaláskor tejfölt  kínálhatunk hozzá. 


Én galuskával tálaltam.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Sok finomságot tettél bele biztos nagyon ízletes volt!

Roza írta...

Köszi Éva, finom volt nagyon, ámbár volt benne pár felesleges plusz, amit legközelebb kihagyok:)

Kati írta...

De guszta, finom lehetett.

trollanyu írta...

Nagyon finomat főztél megint, nagyon guszta:) A legjobban nálunk is a szószos husikat szeretik, bármilyen variációban.

Roza írta...

Kati, Trollanyu tényleg finom volt. Egy picit félre is tettem a diétámat:( A galuska miatt:)

tücsi írta...

Húúú, ezt a ragus ételt imádom!! Nagyon gusztán néz ki:))Csak galuskával az igazi:)))))
Mivel most vagyok nálad először, így még kalandozók a blogodban:)))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...