(2-3 személyre)
60 dkg sovány marhahús (esetemben ez lábszár volt)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg zöldborsó
3-4 ek. étolaj
só
Köretnek:
2,5 dl rizs
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst csíkokra vágtam. A vöröshagymát apró kockákra és fedő alatt, enyhén sózva üvegesre pároltam. A fokhagymát vékony szeletekre vágtam. A felcsíkozott húst rátettem a hagymára, vele együtt a fokhagymát is és erős lángon addig pirítottam, amíg levet nem eresztett. Ekkor annyi vizet öntöttem rá, hogy félig ellepje és lassú lángon puhulásig főztem. Mielőtt teljesen megpuhult volna, hozzáöntöttem a zöldborsót, elkevertem és készre főztem.
Rizzsel tálaltam és megszórtam frissen vágott petrezselyemzölddel.
A rizsköretet a szokott módon készítettem el.
10 megjegyzés:
Hú, ez finom lehet:)
Te most a diétám alatt sorra olyat fogsz főzni, amit Én szeretek? Ne fájdítsd a szívem...))
Kati, bizony, hogy finom:)
Tea drágám, nem direkt van:)
Számomra nagyon vonzó ebédet főztél ! Nagyon guszta és biztos finom !
Nagyon finom ebédetek volt!!!
Ezt is nagyon szeretem! Összefutott a számban a nyál. :)
Ez is jöhet:)))
Jó kis ebéd, finom, szeretjük! A lábszár igazán jó választás, én talán annyit változtatnék, hogy a borsót, ha egyáltalán, a rizshez keverném :)
Nagyon guszta:) A tokány is nagy kedvencünk, általában erdélyi borsos tokányt szoktam készíteni, de ez is nagyon finom.
Éva, köszönöm:)
Maria, fini volt nagyon:)
Petra, főzzél te is ilyet:)
Rózsa, küldök fénypostán:)
Wanna, akkor nem zöldborsós marhatokány lenne rizzsel, hanem marhatokány zöldborsós rizzsel. Az már egy másik étel:)
Trollanyu, én is mindenfajta tokányt (hentes, borsos, zöldborsós, szeretek:)
Megjegyzés küldése