Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
só
bors
őrölt kömény
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint ecet
víz
Elkészítése:
A fejes káposztát az almareszelőn lereszelem és besózom. Szórok rá őrölt borsot és őrölt köménymagot. Legalább 1 órát állni hagyom. Ekkor annyi vízben, ami majd ellepi, elkészítem a salátalevet. Ráöntöm, és 1-2 órát hűtőben érlelem.
Ha egy mód van rá, előtte nap elkészítem.
Tálaláskor díszítésként piros paprika karikát, vagy kevés reszelt sárgarépát teszek a tetejére.
10 dkg saláta szénhidráttartalma: 8 gramm
7 megjegyzés:
Imádom!!!!!
Nagyon szeretem a káposztasaláta több formáját! Nevessetek ki nyugodtan, de reszelten még nem kóstoltam, így csak dinszteltem. Ki kell próbálni!
Nagyon szeretem a káposztasalátát, szuper!
Csak úgy magába is nagyon szeretem :)
Marika, finom is!:)
Vicuska, bizonyos vitamin így benne marad, míg párolva nem biztos.
Lilla, lehet is szeretni:)
Panna, bizony, magában is meg lehet enni:)
Az egyik legfinomabb saláta!Szerintem!:)
Nelli, az bizony!:)
Megjegyzés küldése