Oldalmegjelenítések:

2012. február 6., hétfő

Kacsa-leves, kacsasült burgonyával, párolt káposztával.

Ahogy már említettem, tegnap kétféle-képpen készítettem el a kacsát. Levest az tegnap is ettünk, csak elfelejtettem lefényképezni:) Ma odafigyeltem, hogy meg legyen örökítve:)

1 adag szénhidráttartalma (a krumpli nélkül): 10,5 gramm


1 adag szénhidráttartalma:
20 dkg párolt káposztával, krumpli nélkül:    12 gramm
                                      
20 dkg párolt káposztával,10 dkg krumplival:  32 gramm


Hozzávalók:

1 fiatal pecsenyekacsa (kb. 2,30-2,50 kg)


Köretnek: 

1 kg burgonya
1 kg fejes káposzta

Elkészítése:

Én a kacsasültet is mindig cserépben készítem el. A cserepet min. 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk.
Közben a kacsát feldaraboljuk, alaposan besózzuk és belehelyezzük a beáztatott cserépbe. Tetejét ráhelyezzük és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt ezek után begyújtjuk és 220 fokon kb. 2 óra hosszat sütjük. Időnként kivesszük a sütőből - vigyázva, hogy hideg felületre ne tegyük a forró cserepet, se a levett tetejét -
és megcserélgetjük a sülő húsokat, a keletkezett lében. Az alsókat felülre, a felsőket alulra helyezzük. Így egyformán puhul-pirul megminden húsdarab. Amikor már finom puhának ítéljük meg a kacsa alkatrészeket, a felgyülemkedett zsírt óvatosan leöntjük róla, ezt később kisütjük és finom kacsazsírt kapunk. A tűzhelyet lekapcsoljuk, de a húst egy hőálló edénybe átrakva  visszatesszük a sütőbe, hogy meleg maradjon.
Amíg a kacsa sül, a bugonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Ekkor a vizet leöntjük róla, és azon forrón beleöntjük a cserépbe, melynek alján ott van a finom pecsenye alja. Burgonyatörővel összetörjük, így nagyon finom tört burgonyát kapunk.
Tálalásnál a kacsát a burgonyával és a párolt káposztával együtt tálaljuk.

15 megjegyzés:

Éva írta...

Ó, de nagyon guszta! Nagyon finom lehetett a levesed de a kacsasült káposztával is szintén fincsi!

María írta...

Nagyon fincsi lehetett a leves is és a sült is. Párolt káposztával kész lakoma, imádom!!

Mrita írta...

Nagyon finom és guszta, mind a levesed, mind a második fogás, ínycsiklandóan finom.

Gabriella írta...

Szuper kis ételsor! ...és felkerült a leves is. :))

Kati írta...

Milyen rég nem ettem kacsahúst, amióta a szüleim nem tartanak itthon. Nagyon finomakat főztél belőle, és irigyellek, hogy te már milyen jól tudod számolni a kalóriákat.

iri írta...

Nagyon jol nez ki minden!

Rózsa írta...

Én nagyon hálás vagyok Neked Roza ezekért a számításokért.

trollanyu írta...

Mindig finomakat és változatosan főzöl, ez is nagyon guszta:) Most nálatok is van egy kis hó:)

Roza írta...

Éva, a leves is finom volt, több zöldséget tettem bele, mint más húslevesbe, mert a kacsának nincs egy "erős" levese.

Maria, finom volt:)

Rita, köszönöm:)

Gabriella tudod, ami késik, nem múlik:)

Kati drágám, arra azért felhívnám a figyelmedet, ezek szénhidrát számítások, nem kcal számítás. Ez a diabetesz miatt kell. Igaz, lassan a kcal-át is illendő lenne figyelni, de most ezzel elvagyok:)

Iri, köszönöm:)

Rózsa, boldog vagyok, ha tudod használni!:)

Tollanyu, a dícséretet köszönöm, igyekszem. Amire telik...
A hónap kifejezetten örülök:))

MJ írta...

A hétvégén, Melinda szinte szóról-szóra így sütötte meg a kacsát, a krumplit hozzá és a párolt káposztát.
Még van pár darab. majd ebédkor kivégzem. :)

Figyelmetlenségemnek betudható hogy tegnap visszavontam a blogod követését. De hamar észrevettem a tévedést. Elnézést kérek érte!

Roza írta...

Köszönöm szépen, mert nagyon rosszul esett:( Ha nem is hagyok mindig bejegyzést nálad, azért be-benézek a blogodba...
Ugye, hogy így a legfinomabb a kacsa?:)

MJ írta...

Legközelebb figyelmesebben tevékenykedek ígérem! Tudom én azt, nem is várom el, már csak idő miatt is szinte képtelenség mindig nyomot hagyni.
Így bizony! Nagyon szeretjük. :))

Roza írta...

Kedves MJ., Lájkoltam!:)

Vicuska írta...

Nagyon finom lehetett!!!!

Roza írta...

Vicuska, éppen azon gondolkodtam, hogy már még egy kacsát nem fogok tudni venni, mert már biztosan elfogyott. A nagy hó miatt nem jutottunk be a városba. De finom volt:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...