Egy nagyon szép kacsát sikerült kedvező áron vásárolnunk. Nagyon szépen megsült a cserépben és nem is nagyon esett össze. Kétféle képpen készítettem el: hagyományosan (párolt káposzta, tört burgonya) és egy hirtelen ötlettől vezérelve narancsos mártással. Ma a narancsos variációt fogyasztottuk el ebédre.
Máskor, ha veszek is kacsát, általában kacsaszárnytő az, ami elérhető áron van. Abból narancsosat készíteni, hát, elég nevetséges, sőt eléggé sznob is lenne:)
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg bőrös kacsamell
só
Az öntethez:
4 narancs
2 evőkanál cukor
1 csipet gyömbér, vagy egy pici reszelve
1 dl bianko balzsamecet
1 evőkanál liszt
só,
bors
Elkészítése:
A kacsamellek bőrét bevagdossuk, majd sóval jól be dörzsöljük. Beletesszük az előre beáztatott agyagedénybe, és lassú tűzön szép pirosra sütjük. Közben a narancsmártáshoz meghámozzuk vékonyan a narancsokat, vagy lereszeljük a héjukat és kifacsarjuk 2-nek a levét, kettőt pedig cikkekre szedünk. Egy lábasban felolvasztjuk a cukrot, és mikor pirulni kezd, óvatosan felöntjük a balzsamecettel. Hozzáadjuk a narancshéjat, a narancslevet, a narancs gerezdeket, a gyömbért és addig főzzük, amíg a narancsgerezdek megpuhulnak. Ekkor egy kis edényben keverjük a lisztet simára egy kevés vízzel, majd folyamatos keverés közben sűrítsük be vele a mártást. Ha kész, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
(Készíthetjük lisztes habarás helyett 1 evőkanál étkezési keményítővel is.)
A kész kacsamellet a narancsmártással tálaljuk.
1 adag szénhidráttartalma: 16,8 gramm
14 megjegyzés:
Érdekes párosítás.
Kérni szerettem volna mert olyan guszta és még így ilyen mártással nem ettem. De azt mondod elfogyott? Akkor egészségetekre!
A kacsa és a narancs szuper együtt! Én narancslében pároltam. De ez a mártás remek ötlet. Nagyon tetszik. Kár, hogy most én sem jutok kacsához, de előbb-utóbb ezt meg fogom kóstolni. Köszönöm az ötletet!!!!
Hmmm... csak nyelek nagyokat. Nagyon jól néz ki!
De azon a mondatodon, hogy szárnytőt narancs mártással... háát, Én is nagyon jól mulattam. :))))
Nagyon jól néz ki az a napszínű mártás a kacsasült mellett! Én imádom a narancsot is, a kacsáét is, így jöhet együtt is a kettő!
Kacsa, narancs, hmm hát ez nem semmi! Szuper!
Szerintem nagyon szuper párosítás:) A narancs mártásod színe pedig csodás:)
Nekem nagyon tetszik a narancs mártás, vittem a receptet, ki fogom próbálni.
Mennyei! :))))
Hobbychef, te találod érdekes párosításnak?! Pedig azt hittem, ha valaki, te már ettél életedben többször is ilyet, sőt ilyenebbet:))
Évikém sajnos:( Mivel még nem ettünk ilyet, csak 1-1 adagot készítettem belőle. De majd leközelebb küldök:)
Marika, szívesen:)
Gabriella, de nem? Azért ha már kissé menő a kaja, a hozzávaló is legyen méltó hozzá:)
Teller-Cake, köszönöm:)
Lilla, köszönöm:)
Trollanyu, köszönöm:) A színe szép, az íze is finom...:)
Rózsa, örülök, hogy megtetszett.
Petra, köszönöm:)
Roza,imádom a kacsát,és nem beszélve a narancsmártásról,biztos elkészítem,viszem a receptet.
Nagyon guszta lett és biztos finom volt!:)
A párolt káposztást és a narancs mártásost is nagyon tudnám szeretni :)
Mellissina drágám, vigyed csak:) Egészségedre!:)
Maryebbem nagyon finom volt:)
Panna, kis telhetetlen!:))
Megjegyzés küldése