1 adag sertés raguleves szénhidráttartalma (tészta nélkül): 7,7 gramm
Töltött paprika:
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
25 dkg darált sertéshús
5dkg rizs
1 , 2 liter paradicsomlé
5-6 db tv paprika
1 tojás
só
bors
vöröshagyma
zellergumó, vagy zöld
bazsalikom
petrezselyemzöld
édesítőszer
Elkészítése:
A paradicsomlevet egy lábasban felteszem forrni a zellergumóval. Enyhén sózom, édesítem. Közben a húst összekeverem a rizzsel, egy kis fej apróra vágott vöröshagymával, a tojással, sózom, borsozom, majd a kicsumázott paprikákat lazán megtöltöm ezzel a töltelékkel. Ha közben a paradicsomlé már forr, a paprikákat óvatosan beleteszem. Ha maradna töltelék, abból gombócot készítek és óvatosan a forrásban lévő paradicsomlébe eresztem. Ha újra felforr, lassú tűzön, fedő alatt főzöm, amíg a gombócok és a paprikákban lévő töltelék meg nem puhul. Megkóstolom, elég édes, elég sós-e. Ebből a mennyiségből 6 db gombóc, illetve töltött paprika lesz. Sós vízben főzött burgonyával tálalhatjuk.
1 db gombóc/töltött paprika szénhidráttartalma: 10,4 gramm
9 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom ebédetek volt, szívesen elmentem volna hozzátok most egy kis "ebédelős vendégnek".:))
Finom a leves és a töltött paprika is, csatlakoznék Évához! :)))
Imádom mindkettőt!
Nagyon szép a leves is, a töltött paprikáról már nem is beszélve. Minden nap megenném :)
Jó kis társaság lehettünk volna ma:))
Nálam nagy kedvenc a töltött paprika, paprika nélkül...:) Nagyon guszta lett!
Hű, mindkettő nagyon guszta! :)
Lilla, én is csak a gombócot szeretem, a párom miatt van a paprika:)
Panna, Te is jöhettél volna vendégségbe:)
Jöhet, mindkettő!
Megjegyzés küldése