Még valamikor a nyáron láttam a Tv-Paprikában, Bódi Margó készítette ezt az ételt. Már akkor nagyon megtetszett és most úgy döntöttem, kicsit ünnepiesre fogom az ebédet, elkészítem. Páromnak nagyon tetszett.
Megdicsérte, szép is, jó is:))
Hozzávalók:
(2 főre)
40 dkg krumpli
1 ek majonéz
1 ek mustár
só
bors
2 db tojás
kevés liszt
8 dkg szeltelt bacon
4 ek étolaj
1 piros paprika
2 gerezd fokhagyma
néhány szál friss kakukkfű
35 dkg csirkemell
Elkészítése:
40 deka burgonyát kockára vágunk. Ezután sós vízben puhára főzzük, összetörjük krumplinyomóval, majd egy kanál majonézt, mustárt, kevés borsot és sót, valamint két tojás sárgáját keverünk hozzá. Tetejét megszórjuk liszttel és gombócokat formázunk belőle, amelyeket szeletelt baconbe csomagolunk.
Serpenyőben olajat melegítünk és ebben kívülről mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Közben egy darab sült piros paprika húsából kettő gerezd fokhagymával, csipetnyi sóval, 2 kanál étolajjal és egy kis friss kakukkfűvel pácot készítünk. Ebbe 35 deka vékonyra szeletelt csirkemellből készült, bambusznyárssal megtűzött copfokat forgatunk,
melyeket serpenyőben, forró étolajon készre sütünk.
Közben egy darab sült piros paprika húsából kettő gerezd fokhagymával, csipetnyi sóval, 2 kanál étolajjal és egy kis friss kakukkfűvel pácot készítünk. Ebbe 35 deka vékonyra szeletelt csirkemellből készült, bambusznyárssal megtűzött copfokat forgatunk,
melyeket serpenyőben, forró étolajon készre sütünk.
A húsokat a gombócok mellé tálaljuk.
Szénhidráttartalma a burgonyás gombócoknak van.
1 db gombóc szénhidráttartalma: 15 gramm
8 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez az étel, klasszul elkészítetted!
Vicuska, köszönöm:)
Nagyon tetszik, igazán ötletes!
Lilla, nekem is azért tetszett meg:) És még finom is:)
Nekem tetszik, a kép is nagyon jó, így savanyúsággal.
Huhh! De nagyon jól néz ki! :)
Rózsám, köszönöm:)
Kedves MJ, szintén köszönöm:)
Szuper ünnepi ebéd, nagyon tetszik! (egyszer bejelentkezek hozzátok ebédre...;-))
Megjegyzés küldése