Frankfurti leves
A adag szénhidráttartalma: 11 gramm
Almás-fahéjas tejes pite:
1 kocka szénhidráttartalma: 20,8 gramm
Hozzávalók:
2 tojás
12,5 dkg liszt
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 db alma
só
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi fahéj
2 dkg zsír
Elkészítése:
A tojásokat a liszttel, tejjel, cukorral, fahéjjal, a vaníliás cukorral és a sóval simára keverem, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Az almát héjastól lereszelem és belekeverem a masszába.
A zsírozott (kb. 16x25 cm-es) tepsibe öntött tésztát előre felforrósított (220 fokos) sütőben enyhén barnáspiros színűre sütöm.
Tálaláskor a kockákra felvágott pitét megszórom porcukorral, és almaszeletekkel, vagy almakompóttal tálalom.
9 megjegyzés:
Mindegyik finom, jöhetne mindkettő. A levest gyakran készítem én is, almáspitét is szoktam csinálni. A férjem nővére nagyon szereti és mindig nyaggat, hogy mikor csinálok.
Finom ebédetek volt!
Köszi a jó ötletet. Almás pitét gyakran csinálok, főleg, hogy van lefagyasztva még tavalyi saját alma, de most nem sok időm van sütögetni. A kevert tésztákat szeretem ilyenkor készíteni, úgy hogy ki is próbálom holnap.
Nekem is jöhetne mindkettő :) Finomat főztél!
Hogy én mennyire szeretem a frankfurti levest, és milyen régen csináltam. Megint szuper finom ebédetek volt.
Lívia drágám, ez nem almás pite... Illetve nem abban az értelemben:)
De az is nagyon finom:)
Marisz köszönöm, finom volt:)
Márikám, ez egy nagyon egyszerű, de másfajta almás tejespite. Lehet, nem erre gondoltál:)
Panna, köszönöm:)
Lilla köszönöm:) Te pedig soroljad be a frankfurti levest:)
A frankfurti levest bármikor megenném, nagyon szeretem, a tejepite is egy igazán gyors és finom desszert. Jó választás volt:)
Tudom Roza, ez a tejespite, én is erre gondoltam, nekem is van receptem.
Nagyon szeretem a frankfurti leves, hozzá meg a süti, kiváló! :)
Megjegyzés küldése