Tegnapról maradt leves, másodiknak tócsnit készítettem.
Amennyiben a megadott mennyiségből 8 db tócsnit készítek, akkor
1 db szénhidráttartalma 24,4 gramm.
Ezen a néven nem ismertem, olvastam a receptet és a kis történetét, rájöttem, bizony ismerem, szoktam is készíteni, nálunk krumplifasírt néven ismerik.
Csodálatosan néz ki a tied. Épp most készítettem én is, (nálunk lapcsánkának hívják). A mélyhűtőből gyalult tököt vettem ki és 3 krumplit reszeltem hozzá, jó sok fűszert kevertem bele. Senki nem mondta meg, hogy van benne tök, (mivel család fele nem szereti a tököt). Nagyon finom. Most karalábéval, vagy zellerrel fogom kipróbálni, szerintem az sem lehet olyan rossz.
12 megjegyzés:
Nagyon szeretem a tócsnit, sokszor megmaradt burgonyapüréből is azt készítek...:)
Nálunk is ez volt az ebéd! :) Főzelékkel.
Szeretjük a tócsnit, de elég régen csináltam! Nagyon guszta!
Nálam ma csak sóska volt magába az ebéd, milyen jó lett volna mellé :)
Természetesen mi is szeretjük. :))) Csak az a baj, hogy elég magasa Ch tartalma...
Lilla, Duende, Éva, Panna, köszönöm és Ti is csináljatok mielőb:))
Csilla, igen... a ch-ja bizony elég magas. Ezért nem is ettem belőle, csak 2 db-ot... Pedig ugye, frissen...:))
Legalább húsz éve nem csináltam már!
Jó, hogy eszembe juttattad!
Ezen a néven nem ismertem, olvastam a receptet és a kis történetét, rájöttem, bizony ismerem, szoktam is készíteni, nálunk krumplifasírt néven ismerik.
Csodálatosan néz ki a tied. Épp most készítettem én is, (nálunk lapcsánkának hívják). A mélyhűtőből gyalult tököt vettem ki és 3 krumplit reszeltem hozzá, jó sok fűszert kevertem bele. Senki nem mondta meg, hogy van benne tök, (mivel család fele nem szereti a tököt). Nagyon finom. Most karalábéval, vagy zellerrel fogom kipróbálni, szerintem az sem lehet olyan rossz.
Nagyon szeretem. Például fokhagymamártással.
Marisz, akkor hajrá!:)
Rózsa, tudod, ahány vidék...:)
Marika, nagyon jó ötlet!:)
MJ, azt a diétám már nem bírta volna el:) Egyébként a fokhagymamártást is imádom:)
Ahogy Mária írta, felénk is lapcsánka , és nyáron tökkel. A káposzta reszelőn szálasra reszelem és így ropogósabb. Nagyon szeretem, gyakran készítem.
Megjegyzés küldése