készítettem az ebédet. De a sok hús után már kellett a tészta. Így aztán reszelt burgonyalevest
és gombás-zöldborsós-húsos szarvacska tésztát készítettem.
Hozzávalók:
25 dkg darált hús (maradék húsból is készülhet)
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
3-4 evőkanál étolaj
só
bors
1 csokor snidling
25 dkg szarvacska tészta
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a felforrósított étolajon - enyhén megsózva - fedő alatt üvegesre pároltam. Beletettem az összevágott gombát, a zöldborsót, a kis kockára vágott sárgarépát és rövid ideig együtt pirítottam, majd beleöntöttem a darált húst. Sóztam, borsoztam és kis lángon, többször megkeverve készre főztem.
Közben bő, sós vízben kifőztem a tésztát és amikor megfőtt, a húsos ragura kiszedtem, jól összekevertem és megszórtam finomra vágott snidlinggel.
Tálalásnál ketchupot is kínálhatunk hozzá.
2 megjegyzés:
Nálam is még mindig van húsvéti maradék:)
Igen! Így húsvét után én is krumplilevesre vágytam, azt készítettem, csak az alap a sonkafőzőlé volt :)
Megjegyzés küldése