Már készítettem Trollanyu receptjei közül anno egy halas ételt és akkor is nagyon ízlett. Ez az étel is elnyerte a tetszésemet. Nem bonyolult, nem drága, nincsenek benne elérhetetlen alapanyagok.
Mint ő, én is módosítottam egy keveset: a konyakot kihagytam belőle. Ennek alapvetően egyszerű oka van, nem tartunk itthon - egy kis sütőrumon kívül - más égetett szeszt:))
Hozzávalók:
(4 személyre)
4 csirkemell filé
só
bors
2-3 shalotta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl csirkeleves
2 ek. Dijoni mustár
1 ek. Worchestershire szósz
1,5 dl tejszín
2 tk. citromlé
a tálaláshoz petrezselyem
Köretnek sült burgonya
Elkészítése:
A csirkemell filéket sóztam és borsoztam, vaj és olaj keverékén egy serpenyőben 2-3 percig elősütöttem. Majd egy olajjal megszórt tepsire fektettem őket és 180 fokos sütőben megsütöttem. Vigyázva, hogy ki ne száradjanak. Az apróra vágott hagymát a vaj és olaj keverékén megfuttattam, hozzáadtam az összezúzott fokhagymát, felöntöttem a csirkelevessel, hozzáadtam a mustárt, a szószt és pár percig forraltam az egészet.
Ekkor hozzáadtam a tejszínt, amitől szépen besűrűsödött a szószom. De ha sűrűbb szószt szeretnénk, 1-2 teáskanál keményítőt is használhatunk. 5-8 percig kevergetve forraltam, míg a folyadék a felére sűrűsödött be. Ekkor levettem a tűzről és hozzáadtam a citromlevet és az aprított petrezselymet. Szükség szerint még lehet sózni, borsozni, esetleg mustárt tenni bele. Nagyon finom íze lesz a szósznak.
Tálaláskor a szószt a megsült csirkemell filére mertem és sült burgonyával tálaltam.
Desszertnek - mert a szénhidrátra ügyelni kell:) - vaníliapudingot készítettem.
Pár szem cseresznyével és kevéske tejszínhabbal díszítettem, ezt a finom, hideg desszertet:))
8 megjegyzés:
Hmm igazán guszta étel, nagyon tetszik!
Köszönöm, Lilla!:)
Szuper menü, meg is kordult a gyomrom... :-))
Szegénykém, egyél valamit:))
Nagyon fincsi vasárnapi ebéd... :P
Gabriella, ez így volt!:))
Örülök, hogy ízlett nektek is Roza:) Nem tudom sajnos a név eredetét, próbáltam rákeresni, de csak az derült ki, régebben ez egy steak étel volt és jellemzően éttermekben készítették. De a lényeg, hogy finom:)
Köszönöm Erzsike és azt is, hogy megismertettél ezzel a finom étellel!:)
Megjegyzés küldése