Hozzávalók:
(4 adaghoz)
6 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kr. cukornak megfelelő édesítőszer
12 db babapiskóta
1 dl édesített feketekávé
pár csepp keserű mandula aroma
5 dkg étcsokoládé-forgács a tetejére
Elkészítése:
A tejből 5 dl-t az édesítőszerrel feltesszük forrni.
A pudingport az 1 dl tejjel simára keverjük, majd amikor a tej forrni kezd, hozzáöntjük és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és félre tesszük.
Előkészítünk 4 db üvegtálkát.
Az édesített, mandulaaromás feketekávéban megmártjuk egyenként a babapiskótákat, és 1,5 db-ot a tálka aljára helyezünk. Erre kanalazzuk a puding 1/8 részét. Megint 1,5 db megmártott piskóta, majd a maradék puding.
Hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt csokoládé forgácsokkal díszítjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.
1 adag szénhidráttartalma: 16 g
Akinek nem szükséges bármilyen diétát is tartania, ebből a mennyiségből 2 adagot készíthet.
10 megjegyzés:
Remek névválasztás!!
Milyen kedves név:) Fincsi desszertet dobtál össze:)
Nagyon fincsi lehetett a Rozamisud:)!
Anazar, Trollanyu, Maria, köszönöm szépen:))
Nagyon jót találtál ki. Finom, édes és még a szénhidrát is kevés benne... Klassz ötlet! Ja és a neve nagyon tetszik. :))
Jó kis desszert,és tetszik a neve:))
Nagyszerű és a neve is tetszik:)
Gabriella, Aleda, Rózsa, köszönöm szépen:)
Jól kitaláltad ezt a nevet! Mikor megláttam először jól mosolyogtam rajta. Biztos nagyon finom volt guszta!
Köszönöm, Évám!:)
Megjegyzés küldése