Csirkepaprikás
és Túrókrém almával volt az ebéd.
Hozzávalók:
40 dkg tehéntúró
10 dkg cukor, vagy édesítő
1/2 citrom, v. narancs lereszelt héja
1 kanál teljföl
1/2 kg puha alma
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg mazsola, vagy idénygyümölcs
pici őrölt fahéj
Elkészítése:
A túrót szitán áttörjük, a tejföllel simára keverjük. Elvegyítjük a cukorral és hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát, a citromhéjat, a fahéjat, majd a krémet jól kikavarjuk. Tányérokba, vagy talpas poharakba rakjuk, a tetejét rumba áztatott mazsolával, vagy idénygyümölccsel megszórjuk.
Kekszet, v. piskótát adhatunk hozzá.
Mivel nálunk semmilyen gyümölcs nem volt itthon, maradt a kissé télies mazsola... Sajnos, ami volt gyümölcsünk - meggy - az leérett, ha gyümölcsöt szeretnénk, a városba kell mennünk érte:(
A túrót nem volt kedvem szitán áttörni:( De így is finom, üdítő nasi lett belőle:))
4 megjegyzés:
Szép napot kívánok! :)
Nekem is jöhetne...:)
Finomat ebédeltetek!
Kedves MJ, Neked is szép napot!:)
Lillám, Pannám, köszönöm:))
Megjegyzés küldése