A vágott vegyes savanyúság után ismét vegyes savanyúságot raktam el télire, de most a hozzávalókat egészben hagytam.
Hozzávalók:
apró vöröshagyma
zöld paradicsom
paprika
egész szemes bors
mustármag
babérlevél
koriandermag
őrölt szegfűbors
Az alaposan megmosott zöldségeket a szintén alaposan kimosott üvegekbe raktam. Rájuk szórtam a fűszereket, majd felöntöttem őket a savanyúság felöntő lével.
Hozzávalók:
1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez
2,5 l víz
40 dkg cukor (édesítőszer)
10 dkg só
2,5 dl 20 %-os, vagy
5 dl 10 %-os ételecet
1 teáskanál borkénpor
A vizet a cukorral és a sóval felforraltam, majd amikor lekapcsoltam, hozzáöntöttem az ecetet. Kihűtöttem, és beleszórtam 1 teáskanál borkénport. Elkevertem és az üvegekbe öntöttem. A csavaros tetők alá duplán folpackot, ill. celofánpapírt raktam. Amelyik nem volt csavaros tetejű, az dupla celofánpapírt kapott, melyiknek az üveggel érintkező felét kissé megvizeztem. Befőző gumival szorosan lezártam.
Ezek a savanyúságok is a kamrába kerültek:)
7 megjegyzés:
Nagyon sok finomságod lesz télen!
Tetszik a kis kamrád, tele minden jóval... ;-)
Nagyon szép a kamrád,és nagyon szépek a benne lévő finomságok!Jó sok munka van benne az biztos.A vágott vegyesed is isteni!
A kis hölgy gyönyörű!!
Lesz mire járni a télen, sok finom dolgot tettél el Roza!:)
Szerettjük:) Tele a kamra nálad is, ahogy látom:)
Köszönöm Lányok:)) Nem dúskálunk, de azért van finom házi:))
Roza, nagyon szorgos voltál, imádom a savanyúságokat:) A kamrád egy kincses kamra, szívesen meglátogatnálak:)
Erzsike, én pedig szívesen látnálak, nem csak a kamrámban:))
Megjegyzés küldése