Hozzávalók:
(2 személyre)
4 db csirkeszárny
2 fej hagyma
2 db jó nagy sárgarépa
1 db nagy burgonya
1 ek. paradicsompüré
1 db csöves fűszerpaprika
2-3 ek. étolaj
só
bors
1 csapott ek. currypor
petrezselyemzöld
10 dkg orsótészta
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és 3 db-ra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és kevés étolajon, picit megsózva, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és vastagabb karikára vágott sárgarépát, a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát, a paprikát, a paradicsompürét, borsozzuk, rászórjuk a curryport és erős lángon jól megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, és erős lángon addig pirítjuk, míg levet enged. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, ízlés szerint utánfűszerezünk és majdnem puhulásig főzzük. Ekkor beleszórjuk az orsótésztát, ha szükségesnek látjuk, egy kis vizet még önthetünk hozzá, de ne túl sokat, hogy finom sűrű szaftos legyen a ragu. A tésztával már csak annyi ideig főzzük, hogy az "al dente" legyen.
Tálaláskor bőven megszórjuk petrezselyemzölddel. Ha szeretjük, készíthetjük csípősre is. Akkor csípős curryport szórjunk bele.
3 megjegyzés:
Lehet vacsoráznom kellett volna, mert most fel tudnám falni :)
Egyszerű, gyors és finom!
Panna, sajnálom:)
Wanna, így igaz. Nincs mindig sok idő pepecselni:)
Megjegyzés küldése