A muffinok teteje csokimázat kapott. A gesztenye és az étcsokoládé igazán kellemes együttes.
Hozzávalók:
(12 db-hoz)
Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
Nedves hozzávalók:
1 db tojás
0,5 dl étolaj
1 kis doboz kefír
Töltelék:
1 cs. gesztenyemassza
Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük.
A muffinsütőt muffin-papírral kibéleljük (ha esetleg nincs papírunk kizsírozzuk-lisztezzük) és egy kanállal szépen elosztjuk a massza felét. A gesztenyemasszát 12 fele osztjuk. Mindegyik tésztára teszünk egy db gesztenyemasszát, majd rákanalazzuk a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje szép világos-barna lesz.
Tetejét megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá krémet, vagy csokimázat.
A muffin díszítésének csak a képzeletünk szab határt:))
A muffin díszítésének csak a képzeletünk szab határt:))
7 megjegyzés:
Szép kis kosárkák, nagyon finom párosítás! Látom sikerült a blogodat téliesíteni, végül magad csináltad meg?Szép lett!
Roza, szép lett a blogod új ruhája:) És a muffinok is szépek:)
Hű, ez nagyon finom lehet! Kinézetre is nagyon tetszik!
Évám köszönöm:)
Igen, magam csináltam meg, ahogy Kati mondta:)
Kati, köszönöm:)) Ez nélküled nem jöhetett volna létre!:))
Marisz, pillanatok alatt elfogyott!:)
Nagyon finomságos lehet... :P
Gabriella, szerintem fini:)
Látom megújult a lapos, nagyon szép, a muffint gesztenyével még nem próbáltam, mentettem, mindenképpen el fogom készíteni, én nagyon szeretem a gesztenyét.
Megjegyzés küldése