Tejszínes fokhagymamártás
Hozzávalók:
(4 személyre)
4 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál étolaj
2 púpozott ek. liszt
2 dl főzőtejszín
frissen őrölt bors
csepp cukor
só
petrezselyemlevél
Elkészítése:
A felforrósított olajon a liszttel zsemleszínű rántás készítünk. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Kicsit együtt pirítjuk, majd először kevés hideg vízzel öntjük fel. Simára keverjük, ekkor öntjük hozzá a habtejszínt. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, a csepp cukrot is beletesszük. Összefőzzük. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Sült és főtt húsokhoz egyaránt kiváló.
1 megjegyzés:
Hú, de szeretem és hú, de rég volt. Leginkább sült oldalashoz kedveltem nagyon. :)
Megjegyzés küldése