Alig másfél hete említettem, hogy majd a másik fajta krumplilevest is elkészítem és beposztolom. Ma így is lett.
Ez a krumplileves annyiban különbözik a másiktól, hogy ebben a krumplin kívül más zöldségféle nincsen.
Hagyma megpárolva, rá őrölt paprika, majd a kis kockákra vágott krumpli, babérlevél, vízzel felöntve, sózva, majd kockatészta belefőzve, ettől kissé besűrűsödik, megszórva petrezselyemzölddel. Tálalásnál tejföl, ecet.
Nem ördöngösség:) Édesanyám, sőt nagyanyám is mindig ezt a fajta krumplilevest készítették. A zöldségeset már én vettem be a szokásaim közé.
Másodiknak, mondhatnám, kissé kényszerből, mert nem volt itthon rizs és eredetileg chilis babot szerettem volna készíteni, szóval pici átalakítással született meg a chilis-babos spagetti.
Hozzávalók:
(2 személyre)
25 dkg spagetti
12,5 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 doboz fehér bab konzerv
kevés őrölt fűszerpaprika
kevés őrölt chili
3-4 evőkanál étolaj
petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítése:
A kis kockákra vágott hagymát a forró olajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált húst és jócskán megpirítottam. Erre jött egy kevés őrölt paprika és annyi chili, hogy éppen csak csípős legyen. Ráöntöttem a kissé lecsepegtetett babkonzervet, sóztam, borsoztam, és amíg a spagetti al dente lett, addig kis lángon összefőztem az ízeket.
Tálalásnál kevés tejföl és vágott petrezselyemzöld került rá.
5 megjegyzés:
Nagyon finom ebédete volt! Egészségetekre. A tésztád nagyon az én számíze szerinti lehet hogy én is egyszer kipróbálom így babbal nagyon guszta!
Nálunk mindig zöldség nélkül, csak krumpliból készül a krumplileves, hasonlóan, ahogy te írtad. Nálunk tészta sem kerül bele, esetleg egy kis vékony karikára vágott kolbász.
Chilis babot már rég készülök főzni, mert még sosem ettem.
Éva, jól sikerült, finom volt:)
Katikám, akkor némely dolgokat hasonlóan főzünk, a távolság ellenére is:) Egyszer készítsél chilis babot, jó kaja!:)
Remek! Egyszerű és nagyszerű ízek. :)
Köszönöm:)
Megjegyzés küldése