Tegnap megint elég nehezen ötlöttem ki, mi legyen az ebéd. Kerestem, kutattam a fagyasztóban, míg nem ráakadtam a vasárnap megkezdett csirkemáj maradékára. Rögtön a resztelt májra gondoltam, de! Krumpli előtte nap volt köretnek. A kb. 30 dkg-nyi csirkemáj meg majdhogynem kevés két személynek. Megláttam mellette a zöldborsót és máris összeállt a kép:
Hozzávalók:
(2 személyre)30-35 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
kb. 15 dkg fagyasztott zöldborsó
3-4 evőkanál étolaj
majoránna
őrölt pirospaprika
bors
só
Köretnek:
rizs
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam és a felforrósított olajon, gyengén megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Ekkor hozzáadtam a zöldborsót, és addig pirítottam, amíg a borsó meg nem puhult. Csak ekkor tettem bele a csirkemájat. Mint tudjuk, a csirkemájnak egyébként sem kell sok idő, hogy ehető legyen. Megszórtam majoránnával, kevés őrölt piros paprikával, kevés borssal és már csak addig pároltam, gyakran megkevergetve, míg a máj is elkészült.
1 adag szénhidrát tartalma savanyúsággal: 33,45 gramm
4 megjegyzés:
Ki kell próbáljam igy is a májat. Nagyon guszta:)
Kati, szerintem finom is, tudom ajánlani!:)
Kedvencem a resztelt máj, ehhez képest nagyon ritkán készül nálunk... Jó, hogy eszembe juttattad.
Megjegyzés küldése