Hozzávalók:
3 dl tej
1 cs. tejkaramellás pudingpor
2 ek. kristálycukor/édesítő
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
20 db babapiskóta
1,5 dl erős feketekávé
1,5 dl tej
keserű mandula aroma
folyékony édesítőszer
cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A pudingport a 3 dl tejjel készítettem el és kihűtöttem. A kihűlt pudinghoz részletekben adtam hozzá a mascarponét, és jól elkevertem. A habtejszínből a habfixáló hozzáadása után kemény habot vertem, majd a mascarponés-pudingos krémhez adtam óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
Fogtam a jénai tálat, a babapiskótákat egy pillanatra a feketekávé-tej-keserű mandula aroma-édesítőszer keverékébe mártottam és leraktam egy sort. Erre a krém felét, majd kakaóporral megszórtam. Megint jött egy sor babapiskóta, rá a krém másik fele, majd a kakaópor. Most a hűtőben várja, hogy holnap sorra kerüljön.
Tálalás előtt még egyszer megszórom a kakaóporral.
10 megjegyzés:
Én már gyűjtöm az ötleteket a húsvéti sütihez, ezt is hozzáadtam, tetszik.
Rózsa drágám, ennek örülök:)
Jöhetne egy tálkával nekem is! :) Kitartás a munkálatok végéig!
Teller-Cake, köszönöm, rám fér a bíztatás!:)
Én is szoktam tojás nélküli tiramisut csinálni. Ez is finom!
Marisz, én az unokák miatt nem igazán szeretem bele a nyers tojást.
Kedves Roza, köszönöm hogy át látogattál hozzám. Nálam is hagytam választ neked, és már is követlek.
Igazad van hogy a nyers tojást nem teszel a Tiramisu-ban, az unokák végett. Én is ugy vagyok vele, és a felnőtt lányom nagyon allergiás a sok tojásos dolgokra.
Nagyon guszta és finomra sikerült...én még nem próbáltam pudding porral pótolni mert a tojást forró viz felett szoktam felverni és igy nem veszélyes, de a por pudding jobb mert nincs benne annyi sok koleszterol. Ki is fogom próbálni legközelebb!
Elizabeth, örülök Neked!:)
Köszönöm a kedves szavakat és gyere, néha látogassál el hozzám:)
Mostanában olyan sokszor találkozom a tiramisuval. Gondoltad volna kedves Roza, hogy még soha nem készítettem el? Ideje lenne már... :)
Megjegyzés küldése