Sokáig gondolkodtam, hogyan is fogalmazzam meg a címet ahhoz, hogy esetleg majd azt kapjak, amit szeretnék... Eleddig még nem sikerült. A google sem segített:( És még azt mondják, a barátom...
Szóval: olyan receptet szeretnék, amivel eltehetném az uborkát télire és majd télen megízesíthetem, mondjuk tejfölös uborkasalátának. Tehát nem ilyen-olyan ízesítésű uborkasalátát szeretnék eltenni, hanem csak uborkát, amit majd akkor ízesítenék. Olyat, hogy "uborkasaláta télire", többet is találtam, de azok fűszerezett, kész uborkák. Mintha a vágott vegyes savanyúságot csak uborkából tennénk el...
Nem szeretném fagyasztva eltenni az uborkát. Az nekem nem igazán jött be.
Kérnélek Benneteket, akinek van ilyen receptje, vagy tud ilyenről, adja meg a linkjét, hogy rátaláljak.
Köszönöm szépen!
9 megjegyzés:
esetleg sózott uborka néven nézz körül:)
Köszi!:) Erre nem gondoltam...:)
Megnéztem, sajnos az eredmény ugyanaz:( De köszi szépen.
Én valamikor régen tettem el fagyasztva legyalult uborkát,és mindig sikerült:)Az a titka,hogy előre elkészíted a salátalevet,és felengedés nélkül teszed bele az uborkát.Így eltéve nem kell külön megsózni,elég csak a levet.Próbáld ki,szerintem megéri,és milyen jó,hogy eszembe juttattad,idén én is fagyasztok le.
Akkor ezt találtam még neked: http://kulinarisizbombak.blogspot.hu/2012/08/uborkasalata-telire.html
Bár őszintén szólva nem tudom, hogy kígyóuborkával működik-e.
Kotaliza, köszönöm szépen. Azt hiszem, a fagyasztottal ez volt a legfőbb problémám, hogy ki kell-e engedni, vagy nem:) Ilyet is teszek el:)
Pitz, köszönöm!:) Megnéztem, szerintem mindegy, milyen uborkáról van szó. Kipróbálom:)
Nézd meg itt: Palócprovence: Sóban tartósított uborka Éva
kotaliza szerint rakom el évek óta, olyan elővéve és elkészítve, mintha friss, nyári uborkasalátát ennél.
Éva, Vicuska, köszönöm a segítséget:)
Megjegyzés küldése