Mit csináljak, a gyümölcslevesen kívül nem szerettem meg a hideg leveseket:( Még a paradicsomlevest is inkább ívólé formájában iszom hidegen... (Mindenkinek lehet hibája:))
Ezért aztán, elkészítettem a magam verzióját és várakozáson felül ízlett a családnak! Úgyhogy, étlapra felvéve!:)
Hozzávalók:
2 nagy burgonya meghámozva és apró kockákra vágva
25 dkg szikkadt kenyér héj nélkül, kockákra vágva
1 l. víz
4 nagy érett paradicsom, lehámozva, kimagozva, és kockákra vágva
l piros, v. sárga húsú paprika kimagozva és kockákra vágva
1 kis fej vöröshagyma,apró kockákra vágva
1 kígyóuborka meghámozva és kockákra vágva
1 gerezd fokhagyma összenyomva
6 dl paradicsomlé
3 ek. vörösborecet
3 ek. étolaj
1 kk. só
frissen őrölt bors
1 zellerszár tisztítva és kockákra vágra
Hozzá: fokhagymás pirítós
Elkészítése:
A hozzávalókból pár kanállal félreteszünk, díszíteni. A többi hozzávalóból levest főzünk oly módon, hogy mindent beleteszünk egy fazékba, a boreceten kívül és csak addig főzzük, míg a burgonya kicsit megpuhul, de a zöldségek még ropogósak. A borecettel ízesítjük még.
Ekkor tányérokba szedjük, a félretett zöldségekből teszünk minden tányérba és jól megfokhagymázott pirítóssal tálaljuk - langyosan!:)
/A Világkonyha c. kiadvány alapján/
A képen sajnos, nem mutat az utólag beletett zöldségek színkavalkádja:( Kicsit sok lével mertem...:(
2 megjegyzés:
Nekem langyosan is ízlene, jó sok zöldség van benne, csak finom lehet:)
Köszönöm Erzsike!:) Pedig egy másik portálon alaposan leszóltak, mintha hiányos lenne az ismeretem a gazpachot illetően:) Pedig annyi az egész, hogy szabad a lehetőség a főzésben. Nem?:)
Megjegyzés küldése