Ma, amikor feltettem a kérdést, mi legyen a második a zöldbableves után, Zsófika menyem javasolta, csináljunk cukkínis tésztát. Véletlenül ugyanis az uborkák között kikelt egy tő cukkíni is:) Méghozzá a gömbölyű fajta...
(Kép eredete: kolibrikerteszet.hu)
Így hát az ő receptje szerint készítettem el a tésztát.
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg legyalult cukkini
Fél kg fusili, v. bármilyen más tészta
só
bors
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
3-4 ek. étolaj
petrezselyemzöld
snidling
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágtam és az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Ekkor hozzáadtam a legyalult cukkinit, kissé megsóztam, borsoztam, majd nagy lángon addig pároltam, míg a saját leve elpárolgott. Ekkor hozzáöntöttem a főzőtejszínt, még egyet forraltam, majd beleöntöttem a közben kifőtt tésztát.
Tálalásnál vágott petrezselyemzölddel és vágott snidlinggel szórtam meg.
6 megjegyzés:
Roza, ez jól hangzik, én szeretném:)
De jól hangzik!!!
Nagyon szeretem a cukkinit, igaz a panírozottat favorizálom. :)
Kati, Marika, próbáljátok ki:)
Kedves MJ, természetesen a panírozottal semmilyen cukkini nem veheti fel a versenyt... azt hiszem:)
Gyönyörű példány és ínycsiklandozó recept! :)
Teller-Cake, amennyire nem voltam oda érte, olyan finom volt!:) És sokféle variációban elkészítehtő...
Megjegyzés küldése