Tegnap este a Paprika Tv-ben láttam Nigella műsorát. Ez a jópofa nevű étel megtetszett, ma el is készítettem:)
Hozzávalók:
(4 személyre)
A húsgombóchoz:
25 dkg darált hús (Nigella az ő sütni való chorizó kolbászukat használta, kinyomta a bélből a húst. Ő tovább nem is fűszerezte.)
kevés vöröshagyma krém
kevés fokhagyma krém
só
bors
őrölt paprika
A yorkshire pudinghoz:
30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
só
olaj
Bármilyen friss saláta.
Elkészítése:
A húsgombócokhoz a húst a fűszerekkel ízesítem, és 12 diónyi gombócot formálok belőle. Félreteszem.
A yorkshire puding hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítek (az olaj nem bele kell!) és legalább 1 óra hosszat állni hagyom.
Az olajat egy serpenyőbe, vagy közepes méretű tepsibe öntöm, felforrósítom és a húsgombócok mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Ezután óvatosan ráöntöm a puding masszáját és előmelegített 200 fokos sütőben szép barnáspirosra sütöm. (Legközelebb kicsivel nagyobb tepsit használok, hogy a tészta vékonyabb és hólyagos legyen, de így is nagyon finom volt:)
Tálalásnál salátát és ketchupot kínálunk hozzá.
2 megjegyzés:
De jó:) A neve is:)
Ugye, Kati?:) Nekem is tetszik:)
Megjegyzés küldése