Nem mondhatom, hogy nem vagyok szerencsés!:) Amikor vasárnap gyűjtöttem a kökényt, mellette több bokor is tömve volt szép piros bogyókkal. Nekem valamiért az ugrott be, biztosan som. De megnéztem a google-ban és mit ad Isten, galagonya!
(Kép: astronet.hu)
Addig is receptet keresek és amíg tart a felújítás, szedek galagonyát is:))
7 megjegyzés:
A kirándulásaink során mi is sok galagonya bokorral szoktunk találkozni. Szoktam is mondani, erre miért nincs valami jó recept. Ha tudsz valami jó hasznosítást vele kapcsolatban, szólj :)
Rendben, egyenlőre a lekvár az, ami engem érdekel. Úgy kell elkészíteni, mint a kökényt. És fagyasztóban eltartható felhasználásig!:)
Köszi a tippet, lehet hogy kipróbálom majd. Bár nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet a belőle készült lekvár íze, mert nyersen nem sok íze van :)
Ha megcsináltad a galagonya lekvárt, majd írd meg hogy milyen az íze, mert ez engem is nagyon érdekel :) Ha azt mondod hogy jó, akkor én is főzők :)
Rendben, elmesélem:) Olvastam, hogy volt, aki tett bele birset, almát, sőt, kökényt, gondolom akkor az íz miatt... Én csak citromsavat teszek bele, attól savanykás lesz. Aztán majd elmesélem:))
A tegnapi kirándulásunk alkalmával szedtünk 1 kilónyi galagonyát, ma meg is főztem, és már ki is dobtam :(
Pedig szép szemek voltak. Elkövettem azt a hibát, hogy nem tettem előtte fagyasztóba, gondoltam az elmúlt napok hideg időjárása alatt már megcsípte a dér. Teljesen keserű lett, a leve is és a szemek is, pedig előtte kóstolgattam, nyersen nem volt keserű, de sok más íze sem volt. Azt hiszem még egyszer nem kísérletezek vele, egyszer elég volt :) Remélem neked sikerül majd!
Meglátjuk... Most a fagyasztóban van... Meg talán teszek hozzá egy kis almát, nem tudom. Így is, úgy is beszámolok.
Sajnálom, hogy nem lett jó a tiéd:(
Megjegyzés küldése